Sledujte nás:

Datum registrace: 08. 06. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

ruzinka

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 742
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

ruzinka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Tak jak holky, jabko nebo hruška?

19. 06. 2012

Dokázal by mi někdo vysvětlit, jak je to s hubnutím podle typu postavy? Opravdu se to nějak liší? Z nejrůznějších „odborných“ článků už mi jde hlava kolem. Chápu, že někdo má sklon přibírat stehna a zadek (typ hruška) a někomu se ukládá tuk na břiše (typ jablko).

Nebudu se teď bavit o tom, který typ postavy je výhodnější (protože je to samozřejmě typ hruška, který nemám! :D :D ). Chtěla bych spíš vědět, jestli je rozdíl v tom, jak se stravovat nebo jak cvičit. Je pravda, že hrušky se musí zaměřit spíš na omezení sacharidů a rozproudění lymfatického systému, a že jablíčka by měla jíst častěji a při cvičení dodržovat stejnou tepovku bez výkyvů? Jaké s tím máte zkušenosti vy?

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 02. 2015 20:14
Závist všem, kteří mají jen břicho a jinak se pyšní skvělýma nohama..to já jakožto hruška "jezdecké kalhoty" nemůžu. nejhorší je, máte li to ze všech gen. stran. To pak můžete vypouštět sacharidy jak chcete a stejně vypadáte i v 55 kilech prostě tlustě. :/
24. 06. 2012 22:39
Já jsem jablko,poslední roky nehubnu,pár dní vydržím a zas ne,tak jsem se objednala k dietologovi a v září začnu pod lékačským dohledem a snad to půjde.Nemám žádné zdravotní problémy,ale bojím se aby jednou nenastaly,tak mi držte palce
20. 06. 2012 21:38
Já jsem kříženec, který nabírá špeky rovnoměrně všude, roste mi břicho, zadek, prsa, stehna, všecko. Nevím, jestli je to výhoda.
20. 06. 2012 12:32
> Bellator: já bych řekla, že každá máme jinou problematickou partii. A je nejspíš jedno, jaký typ těla máme, vždycky s ním budeme nespokojený :D Podle mě je lepší hruška, protože velký zadky se chlapům líbí, ale velký pupky co mají jabka se nelíbí nikomu. Navíc to, že máš štíhlý nohy ještě neznamená, že jsou rovný a můžeš se s nima chlubit :D..mě třeba strašně vytáčí, že si nemůžu vybrat ani pořádný oblečení, zamaskovat pupek je kumšt. kámoška má velkej zadek a je vysmátá..
20. 06. 2012 12:22
Ahojda, já jsem hruška jako vyšitá, vršek velikost 34-36, spodek 38 a veřte mi, že to vypadá blbě...když zhubnu, tak jako s prvníma se rozloučím s prsy, pak následuje pas (tím myslím že pupek je zpředu plošší, zato madla jsou tam pořád), no a prdel se stehnama se nehne ani o 1cm, a to dělám výpady i ab+adduktory, do toho chůze a inliny...stehna sice nejsou tak roztřesená jako dřív, možná i celulitidu je vidět míň, ale objemově je to pořád stejný, takže na kraťásky nebo minisukni to není (a asi ani nikdy nebude)
Co se týče speciální stravy nebo lymfy u těchle dvou typů, tak to je myslím blbost, spíš mám vypozorováno u okolí, že holky co jsou na sladké, tak mají spíš ty prdele a stehna, a holky co rádi maso, chipsy, fastfoody a podobně, tak mají spíš to bříško, ale vyváženo prsy a luxusními nožkami do sukní...říkam ale, je to jen můj postřeh pár kamarádek, možná se mýlím...jo a pak je ještě třetí kategorie, tzv.hajzlovej pavouk, typu hubený jako lunt,samá ruka samá noha, a pokud se nají, tak má vystouplý bříško-jako moje 49kg ségra :DDD
20. 06. 2012 11:56
já jsem hruška hruškovitá, vsázím na svůj úzký pas, takže můj šatník je jasnej - kolem pasu obtažené a volně do áčka dolů.....nejlépe co nejdelší (jsem naštěstí hodně vysoká)...
20. 06. 2012 11:39
já jsem typ houba-největší objem mám nahoře. myslím,že pupek se hubne rychleji,protože tam ubýváte nejdřív.pak má ta žena Jablková štíhlé nohy a je v pohodě.naproti tomu Hrušková dáma má plochej pupek,ale tlustý roztřesený nohy.zpevňovat můžete jak chcete,nános tuku vám nedovolí vypadat pevně. vím o čem mluvím,protože prdel mám taky a vím jakej hnus to je,hlavně teď v létě. my stehnatky hubneme velice špatně,lépe řečeno-nehubneme.až zhubnu přes stehna do štíhla,řeknu,že to jde.neznám ale nikoho,kdo by zhubl přes stehna bez chirurgické nebo strojové pomoci. kdyby to šlo bez ní,asi by se nevyráběly věci jako VacuShape a podobně co?
20. 06. 2012 11:11
jsem jablíčko a doporučovali mi cvičit ráno nalačno.. já cvičím jak mám čas, spíše v pauze mezi 16 - 18 hodinou a funguje to, tak nevím no:-) I když ráno se občas proběhnu, ale nepravidelně... břicho trochu spadlo, ale nikdy nebudu mít vosí pas a pekáč buchet!
20. 06. 2012 11:04
Tak jak vidím, ve všemožných článcích nás krmí pěknejma blbostma. Ale pravda je, že když člověk málo jí, roste mu spíš břicho..Jenom mě zaujalo, že i v pořadu Jste to co jíte byla jedna paní, která cvičila ve speciálních kalhotách a prý to bylo právě kvůli jejímu hruškovitému tvaru těla..
20. 06. 2012 10:52
já jsem oboje - hruška i jabko dohromady, to, co mám na břiše a na stehnech, mi chybí nahoře. Podařilo se mi zhubnout natolik, abych při pohledu do zrcadla netrpěla tak moc. Hubla jsem podle Stobu, a úspěšně. Chtěla jsem tím říct, že semaforky zřejmě fungují úplně stejně pro hrušku i jabko.
20. 06. 2012 10:47
podle tabulek jsem hruška,já si připadám spíš jako jablko.Je fakt že jako první hubnu nohy a zadek a břicho se mě nechce pustit:-(
20. 06. 2012 10:29
V opravdu odborných, ne "odborných " článcích se redukce hmotnosti mezi jednotlivými typy postavy vůbec nerozlišuje. Typ postavy mluví pouze o větším riziku u "typu jablko" vzhledem k většímu množství nitrobřišního neboli viscerálního tuku. Zákony fyziky tj. výdej převyšující příjem platí pro obé stejně. Rozproudění lymfatického systému se nižením zdravotního rizika plynoucí z nadváhy resp. obezity nemá nic společného. Stejně tak neexistují žádné "speciální" cviky, které by přímo působily na úbytek nitrobřišního tuku. MaSka
20. 06. 2012 08:48
Myslím, že podstatné je, jestli jde o špekoslava na břiše a v pase, anebo jestli už míra útrobního tuku překročila kritickou hranici. Protože na jeho ukládání prý má největší vliv stres (tedy včetně nepravidelné stravy a příliš nízkého příjmu). Takže opravdu kulaté břicho se má hubnout raději pomalu, jinak člověk sice zhubne, ale pupík mu zůstává...
Co se týká lymfatického systému - nic o tom nevím, nemám ani zkušenost - ale řekla bych, že sedavé povolání velice přispívá k nárůstu zadku a stehen a hlavně k něpekným hrbolům... takže na tom asi něco je a mohla bych případně zkusit i nějakou tu lymfatickou masáž ;-)
20. 06. 2012 08:43
Já jsem jabko jak vyšité po mém extrémním přibírání, kdy jsem naposledy vlivem stresu dokázala přibrat behem 4 mesicu 30kil....ale hubnu tak nejak soumerne,v tepovce cvičím jen na stepperu a to není moc často,spíš hubnu chůzí prozatím a to ne v tepovce ale podle krokomeru :-D
20. 06. 2012 08:35
Já se hrušky propracovala k jabku. Kdysi jsem přibírala hlavně na zadku a nohách. Dneska už se mi zadek tak moc nehýbe (ani dolů, ani nahoru). Zato ta pneumatika kolem pasu!!! Ale zase jde dolů, pokud něco dolů jde.
Myslím, že na hubnutí to je fuk.ˇČlověk si stejně nevybere oblast, kterou chce zhubnout!!
19. 06. 2012 23:32
Já jsem hruška, ale nevím jestli je to výhodnější :-) Ve 20 jsem měla akorát tak větší zadek a stehna, po pár letech jojoefektů už mám k tomu stejně i pneumatiku kolem pasu :-( Ale ze zkušenosti vím, že to břicho mi hubne první, zatímco tuky ze stehen a zadku mě nechtějí jen tak opustit. Kamarádka jablko zase už má po zhubnutí 10 kg nohy do minisukně a břicho zůstává... Doufám, že v sebekoučinku zvítězíme všechny!
19. 06. 2012 18:33
Tady na stobu jsem od odborníků o hubnutí podle typu postavy nic nečetla.Myslím, že je jedno v které partii má cvalík špíčky. Dodržení sebekoučinku za čas rozpustí všechny ať tam nebo tuhle!
19. 06. 2012 18:18
Jsem prdelatá hruška azhubnout se mi podařilo až s vyrovnanou stravou 5x denně, přesně podle STOBU. Je fakt, že mám raději maso, ale díky semaforkům jsem pro sebe i rodinu objevila zeleninu a to jako saláty za syrova, tak i různě tepelně upravenou.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři